انواع مروارید
مرواریدها بدون شک یکی از محبوب ترین جواهرات جهان هستند. برخی از مرواریدها روی سطح خود درخشش رنگ های رنگین کمان، تحت عنوان پدیده رنگین کمانی معروف به (orient) را نشان می دهند .مروارید تنها سنگی است که در میان بدن یک موجود زنده ایجاد می شود. ریشه اسم مروارید از کلمه (Perna) که یک نوع صدف است یا سفارولا (Sphaerula) که به معنی کروی شکل می باشد گرفته شده است. انواع مرواریدها در طیف گسترده ای از رنگ ها وجود دارند؛ شامل سفید، کرم، خاکستری، نقره ای و صورتی و می توانند به هر رنگی گسترش یابند.
مروارید های موجود در بازار به سه دسته تقسیم می شوند. تمامی مروارید ها به صورت صد در صد طبیعی نیستند. در ادامه با توضیحات بیشتر انواع آن را شرح خواهیم داد.
سه نوع مروارید به طور کلی وجود دارد:
- مروارید طبیعی
- مروارید پرورشی
- مروارید مصنوعی
-مروارید طبیعی:
مروارید های طبیعی بدون دخالت انسان و کاملا تصادفی در طبیعت ایجاد می شوند. نحوه تشکیل آن ها به این صورت است که در صدف های مروارید ساز، یک شی خارجی وارد می شود و نرم تن درون صدف برای مقابله با ورود آن شی خارجی ماده ای از مواد آلی ترشح می کند که در اصطلاح «nacre» نامیده میشود. این روند آنقدر ادامه پیدا می کند تا شی خارجی پوشانده شود. این گونه است که در این پدیده مرواریدی زیبا ایجاد می شود. این نوع مروارید ها بسیار کمیاب و گرانقیمت هستند.
– مروارید پرورشی:
در مروارید های پرورشی، برای ایجاد مروارید درون صدف از محرکی استفاده می کنند و آن را درون صدف قرار می دهند و این امر مانند فرایند تشکیل مروارید طبیعی، دیگر تصادفی نیست. می توانیم بگوییم اصلی ترین تفاوت مروارید اصل و پرورشی همین موضوع می باشد. مروارید پرورشی انواع مختلفی دارد.
-مروارید آکویا (Akoya)
کشورهای پرورش دهنده: چین و ژاپن
اندازه: متوسط
رنگ: سفید
دسته پرورش: آب شور
-مروارید اقیانوس آرام جنوبی
کشورهای پرورش دهنده: فیلیپین، اندونزی، استرالیا
اندازه: بزرگترین مروارید پرورشی
رنگ: سفید و طلایی
دسته پرورش: آب شور
-مروارید تاهیتی (Tahitian)
کشورهای پرورش دهنده: فرانسه
اندازه: متوسط
رنگ: آبی، سبز، خاکستری و ارغوانی
دسته پرورش: برای پرورش آن نیاز به صدف لب سیاه است
-مروارید آبی (Blue)
به مروارید پائوا نیز مشهور است
رنگ: علاوه بر رنگ آبی در رنگهای طلایی، صورتی، سبز، بنفش و قرمز که با تغییر نور تلالو مختلف رنگی دارد
دسته پرورش: آب شیرین
-مروارید مابه (Mabe)
کشورهای پرورش دهنده: چین
اندازه: متوسط
رنگ: سفید
دسته پرورش: رودخانه و برکه آب شیرین
-مروارید کشی (Keshi)
این نمونه مروارید با استفاده از شیوه خاصی تولید میشود و تفاوتهای بسیاری نسبت به ساخت سایر انواع مروارید دارد. در واقع تولیدکنندگان برای تولید این محصول به جای استفاده از فضای داخل صدف، از پوست صدف استفاده میکنند و به همین دلیل به این نمونه مروارید، مروارید نصفه نیز گفته میشود.
کشورهای پرورش دهنده: استرالیا، ژاپن، پلی نزیا (فرانسه) و اندونزی
رنگ: آبی و طیف های دیگر
دسته پرورش: آب شور
-مروارید باروک (Baroque)
مرواریدهای کشی را میتوان از جمله کمیابترین انواع مروارید دانست که به صورت پرورشی تولید می شود و به مدت هفت سال ساخت آن به طول میانجامد.
کشورهای پرورش دهنده: ژاپن
اندازه: شکل محصول در بیشتر موارد برابر با مستطیل، تخت، گرد یا بیضی
رنگ: سفید، خاکستری، سیاه و یا زرد
دسته پرورش: آب شور
مروارید مصنوعی
این نمونه از مروارید ها پرورش پیدا نمیکنند و یا در طبیعت یافت نمیشوند، بلکه تولید دست انسان هستند و در ساخت آنها از شیشه و یک لایه درخشان استفاده میشود. درخشندگی در این محصول برابر با محصولات مرغوب نبوده و روش تشخیص آن بسیار ساده است، دلیل آن هم استفاده از فرایندهای شیمایی در ساخت این محصول است. اما با وجود تمامی این موراد، به دلیل قیمت مناسب این محصول امروزه به یکی از پرفروشترین محصولات عرضه شده در بازار تبدیل شده و خریداران بسیاری را به خود جذب کرده است.
نویسندگان: حسام احمدی_عاطفه مولایی